Infoblokk

GINOP-5.1.7-17-2019-00286 - Kerámia termékek gyártása a FIX Szociális Szövetkezetnél

GINOP-5.1.7-17-2019-00286

Pályázó neve: FIX Közösségi, Társadalmi, Gyártó és Szolgáltató Szociális Szövetkezet

Projekt címe: Kerámia termékek gyártása a FIX Szociális Szövetkezetnél

Szerződés száma: GINOP-5.1.7-17-2019-00286

Támogatás összege (Ft): 59 362 700

Összköltség (Ft): 60 923 200

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.04.01.

Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.06.30.

 

A FIX Szociális Szövetkezet és a tervezett fejlesztés bemutatása:

Szövetkezetünk célja az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Vásárosnaményi kistérség) munkavállalóinak kedvezőbb helyzetbe hozása, a munkavállalók munkalehetőséghez juttatása helyben, magas hozzáadott értékű kézművesipari termékek (kerámiák) előállításával és szervezett formában történő értékesítésével, hosszú távon is fenntartható módon.

Az utóbbi években nőtt a kereslet a kerámia használati- és ajándéktárgyak iránt. A kerámiákat a szövetkezet telephelyén, Vásárosnaményban kívánjuk előállítani, azonban az eszköz- és humánerőforrásunk nem teszi lehetővé a fokozott piaci igények kielégítését. A kerámiakészítéshez az alapanyagok (agyag, festék) biztosítottak, azonban technológiai fejlesztésre van szükség. Többek között 2 db kemence beszerzése szükséges. 7 munkavállalót kívánunk felvenni, akik a kerámiák öntését, égetését és festését végzik, részt vesznek a marketing- és értékesítési tevékenységben. Webáruházként működő honlapot szeretnénk létrehozni, így a termékek nem csak a szűkebb környezetünkben, hanem az egész országban eljuthatnak a vásárlókhoz. Kapacitásunk fejlesztéseként a jelenlegi 11 féle terméket 30-ra kívánjuk növelni.

 

Projektelemek részletes bemutatása és szükségességük indoklása:

Célcsoporttag új munkavállalók foglalkoztatása

A projekt keretében 7 fő célcsoporttag kerül foglalkoztatásra, mindegyikük heti 40 órás munkaviszonyban. Legalább 80 százalékuk a hátrányos helyzetűek köréből kerül ki. Feladatuk a kerámiák gyártása és értékesítése lesz. Foglalkoztatásuk a projektben 12 hónapon keresztül történik. Vásárosnaményban, a Szövetkezet telephelyén kerülnek foglalkoztatásra.

Piacra jutás biztosításához szükséges eszközök

Annak érdekében, hogy Szövetkezetünk bevételtermelő tevékenysége fokozódjon, valamint társadalmi céljait el tudja érni, hatékony marketingtevékenységre van szükség: papír alapú színes katalógusok a kerámiatermékek bemutatására, videófilm, rádiófelvétel készítése, kommunikációs kampány közösségi oldalakon, rendezvényeken és kiállításon részvétel.

A foglalkoztatás heti 40 órás munkaviszonyban történik. A szakmai megvalósító koordinálja a munkafolyamatokat, kapcsolatot tart a megrendelőkkel. Elkészül a Szövetkezet társadalmi vállalkozási modelljének kialakítása, bevezetése.

Célcsoport képzése

A célcsoporttagok munkaköri feladata lesz kerámia termékek gyártása és az elkészült termékek értékesítése. Feladatok végzéséhez megfelelő motivációval rendelkező munkavállalók szükségesek, szükséges egy jó csapatszellem, valamint a munkavégzéshez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése, ezért valósul meg a "Motivációs-, kommunikációs- és kulcskompetencia fejlesztő" képzés.

Szemléletformálást segítő helyi akciók

Szemléletformálást segítő helyi akciók keretében 4 alkalommal helyi rendezvényeket kívánunk megvalósítani Vásárosnaményban. A helyi akciók fontos célja, hogy erősítse szervezetünk helyi beágyazottságát.